twitter-24facebook-24

Succesvolle aftrap nieuwe seizoen!

Succesvolle aftrap PEC Zwolle Street League!

Op vrijdag 19 september is het tweede seizoen van PEC Zwolle Street League van start gegaan. Ruim honderd jongeren, verdeeld over 12 teams verzamelden zich op het Cruijff Court te Holtenbroek. Het decor voor de eerste ronde. Deze 12 teams komen uit verschillende wijken uit Zwolle zoals Westenholte, Dieze, Kamperpoort, Indische buurt, Wipstrik, Pierik, Holtenbroek, Zwolle zuid en Stadshagen. Het startsein werd verzorgd door Boy de Jong en Soufian Moro, spelers van PEC Zwolle. Alle teams werden voorgesteld en kregen een high five van hen!

Vorige week zijn de jongeren via een startbijeenkomst in het Deltion college op de hoogte gebracht van de spelregels en werden de tenues uitgereikt. Gekleed in kleurige tenues werd er fanatiek gestreden door de teams. Aangemoedigd en gecoacht door de eigen supporters en teambegeleiders gingen de jongeren voor de winst. Dit allen met de gedachte dat er naast de wedstrijden ook Likes behaald kunnen worden door zich netjes te gedragen in en rondom het veld.

Maar er is meer. De jongeren waren niet alleen aanwezig om hun eigen wedstrijdje te voetballen maar kregen een serieuze freestyle clinic van Tom Vegter, freestyle voetballer van beroep. Uiteraard gaf Tom ook onder toeziend oog van de jongeren en verdere toeschouwers een gave show weg. Naast dit heeft elk team een schitterend spandoek gemaakt, die ze bij elke wedstrijd op hun eigen pleintje of veldje kunnen showen om te laten zien wie ze zijn.

Reacties