twitter-24facebook-24

Buurtbijdrage FC Streetboys

FC Streetboys heeft als eerste team van de PECstreetleague een buurtbijdrage uitgevoerd. Gezamelijk hebben ze op zaterochtend geholpen bij de StadshagenRun. Zie hieronder het verslag van de jongens.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verslag FC Streetboys
Actie:            Restafval opruimen bij de EP Stadshagenrun in overleg met de organisatie
Waar:           Bij Winkelcentrum Stadshagen rondom start en finish van de EP Stadshagenrun
Wanneer:     Zaterdag 15 oktober 2016
Hoe lang:      1,5 uur
Verwachting: Restafval opruimen van deelnemers en toeschouwers van de EP Stadshagenrun 2016.

Om half 2 waren we bij de rode tent van de vrijwilligers van de EP Stadshagenrun. Jochem (van de EP Stadshagenrun) zou ons de instructies geven. Zelf hebben we via de ROVA handschoenen, prikkers en vuilniszakken geregeld.
Iedereen van de organisatie was heel enthousiast over onze bijdrage. Wat een leuke groep van vrijwilligers! Het is een heel professionele en geoliede groep van vrijwilligers.
We waren al vroeg met 4 jongens (en begeleiding) aanwezig en moesten nog even wachten op de rest van het team want die kwamen rechtstreeks van een voetbalwedstrijd terug uit Zeewolde. Wat een kanjers om meteen door te gaan en te helpen met opruimen! De eerste 4 jongens kregen al meteen drinken en lekkers aangeboden vanuit de organisatie. Wat een lieve groep mensen. Dan zijn het toch nog even kinderen want ze vermaakten zich, tot de tijd dat de anderen kwamen, nog even in de speeltuin ;-). Toen de club compleet was, kregen we instructies voor welk gebied wij verantwoordelijk waren. En Maaike, de begeleider van FC Streetboys, begeleiden de jongens daarin. Wat een inzet toonden de boys. Ze gingen als een speer en waren erg fanatiek. Leuk om te zien hoe goed ze zich hebben ingezet. We kregen ook allemaal leuke reacties. De jongens kwamen tot de conclusie dat iedereen toch nog best goed oplet en zelf hun spullen netjes weg gooit, want ze hadden veel meer rotzooi verwacht. Ook hier hebben ze zelf zeker van geleerd hoe om te gaan met afval als je ergens bent en dat het bijvoorbeeld niet stoer is om het zomaar op de grond te gooien, maar netjes in de prullenbak. Toen het hele gebied  schoon was van restafval werden de jongens bedankt namens de organisatie en moesten ze natuurlijk nog even op de foto. Een effectieve maar zeker ook gezellige middag, waar de jongens met veel plezier op terug kijken. Ook goed voor het teamgevoel, want ze spraken ook meteen af om samen een potje te gaan oefenen bij CSV later op de middag.

Milan, Daan, Wessel, Olav, Davey, Gilian, Cesar en Dani bedankt voor jullie goede inzet!

Reacties