twitter-24facebook-24

Team FC Streetboys van PEC Zwolle Street League helpt Voedselbank Zwolle

De PEC Zwolle Street League heeft als doel om de deelnemers in contact te laten komen met elkaar, zich bewust te worden van fairplay en om bezig te zijn met Sport & Bewegen. De competitie wordt gekleurd door het Like/Dislike systeem. Naast het winnen van de wedstrijden kunnen jongeren extra Likes verdienen door zich als team zijnde in te zetten voor hun eigen wijk (buurtbijdrages). Als buurtbijdrage heeft FC Streetboys uit Stadshagen gekozen om woensdagmiddag de Voedselbank Zwolle te helpen. Het team FC Streetboys bestaat uit Daan, Milan, Wessel, Davey, Olav, Gilian, Cesar en Dani.

De organisatie van PEC Zwolle Street League kwam bij Daan op school om te vertellen over PEC Zwolle Street League. Daan was meteen zo enthousiast en vond het leuk om een team te vormen met oude vrienden van 'vroeger'. De jongens voetbalden al met elkaar bij de mini's van CSV'28 en zaten bij elkaar in groep 1, maar inmiddels voetballen ze niet meer bij elkaar in het team/club en zitten ze ook niet meer bij elkaar op school. Ook de vrienden waren meteen enthousiast en ze hebben het team aangevuld met drie andere spelers. Er is nu een enthousiast en sportief team van jongens, van gemiddeld 12 jaar oud, is nu gevormd: FC Streetboys uit Stadshagen.
 
Als buurtbijdrage hebben ze gekozen om de Voedselbank in Zwolle te helpen. Goede voeding is belangrijk om ook in het dagelijkse leven goed te kunnen presteren. Dus ook om een sport als voetbal te kunnen doen. En dat geld nodig is om boodschappen te kunnen doen voor iedereen niet zo maar vanzelfsprekend is, realiseren de jongens zich deze middag maar al te goed. 

Reacties