twitter-24facebook-24

"Digitale verleidingen? Prima, náást voetbal en bewegen!"

14 februari 2018 - Hij is pas 20 jaar, maar PEC Zwollevoetballer Kingsley Ehizibue laat zich ook op maatschappelijk gebied gelden. Zoals bij de PEC Zwolle Street League, de straatvoetbalcompetitie in Zwolle voor jongeren tussen de 10 en 16 jaar. Een initiatief mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

 

Blije gezichten

Kingsley promootte de Street League met een eigen video-oproep op social media. “Het mooie van dit soort projecten is dat je kinderen op een laagdrempelige manier kunt laten kennismaken met voetbal.”

“Juist de kinderen wiens ouders het niet breed hebben, krijgen nu een kans te schitteren in een competitie. Ik vind het altijd zo mooi om de blije gezichten te zien van de kinderen én hun ouders als ze de Street League-shirts dragen en een team vormen.”

Als Kingsley in zijn trainingspak van de club langs komt, moet hij naast op selfies poseren, vooral vertellen hoe je profvoetballer wordt. “Eerst komt het plezier, zeg ik iedere keer. Daar begint het mee. Gewoon balletje hoog houden, duels uitvechten, oefenen. Serieus bezig zijn. De kans dat je doorbreekt, hoe klein ook, is er. Dat zie je aan mij.”

 

Lege pleintjes

Als Kingsley nu door zijn oude wijken in Zwolle rijdt, valt het hem op dat sommige pleintjes uitgestorven zijn. “Zo zonde dat ik daar geen kinderen zie spelen. Ik snap heus wel dat de jeugd zich graag bezighoudt met de digitale verleidingen. Dat is ook prima, als er daarnaast ook maar bewegen is.”

“Daarom is de Street League ook zo belangrijk. Sporten is gezond en het brengt mensen samen. Het maakt niet uit wie of wat je bent, zelfs niet of je het kan. Meedoen is het belangrijkst. Die boodschap geef ik mee in de hoop dat sommige kinderen daar later nog eens aan terugdenken.”

 

Bron: De Vriendenloterij, 14 februari 2018, https://www.vriendenloterij.nl/nieuwsbericht/digitale-verleidingen-prima-naast-voetbal-en-bewegen.htm.

Reacties